Pravila privatnosti

Tko smo mi

Internetski portal Agro-tržnica.com (u daljnjem tekstu Agro-tržnica).

Adresa naše web-stranice je: http://www.agro-trznica.com.

Odgovornost

Tim Agro-tržnice nije odgovoran za objavljeni sadržaj svojih korisnika. Sami korisnici stranice su odgovorni za sav sadržaj koji se prikazuje pod njihovim korisničkim imenom.

Agro-tržnica nije odgovorna za transakcije svojih korisnika, bilo kakvu štetu uzrokovanu objavljenim sadržajem ili informacijom na web stranici.

Sadržaj koji uključuje klevete, uvrede i prijetnje, te je na bilo kakav način štetan i/ili uznemirujući smatra se nedopuštenim sadržajem, te će korisnici koji objavljuju takav sadržaj biti blokirani na određen period ili uklonjeni sa Agro-tržnice.

Korisnik se pristupom ovim stranicama obvezuje da neće objavljivati  sadržaj koji je u suprotnosti s ovim pravilima te propisima, zakonima i Ustavom Republike Hrvatske.

Potpunu odgovornost za točnost i usklađenost informacije na stranici Agro-tržnica sa zakonima Republike Hrvatske preuzima korisnik stranice.

Zabranjeno je kopiranje i uporaba, cijelog ili dijela stranice Agro-tržnica.com, bez prethodnog pismenog dopuštenja administracije Agro-tržnice.  Ekskluzivna prava na zaštitni znak su zaštićena važećim državnim zakonima i propisima Europske zajednice.

Registracijom se osoba slaže s pravilima Agro-tržnice i s činjenicom da može biti blokirana ukoliko ova pravila prekrši.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Dok pregledavate našu web stranicu, pratit ćemo sljedeće:

 • Proizvodi koje ste pogledali: koristit ćemo to da bi, na primjer, prikazali proizvode koje ste nedavno pogledali.
 • Lokacija, IP adresa i vrsta preglednika: koristit ćemo to za svrhe kao što su procjena poreza i dostave
 • Adresa za dostavu: zatražit ćemo od vas da unesete ovo kako bismo, primjerice, mogli procijeniti cijenu/opciju dostave prije slanja narudžbe i/ili poslati vam narudžbu!

Također ćemo koristiti kolačiće kako bismo pratili sadržaj košarice dok pregledavate našu web stranicu

Registracija

Ako izradite račun, pohranit ćemo vaše ime, adresu, email adresu i telefonski broj, koji će se upotrijebiti za popunjavanje polja naplate prilikom buduće narudžbe.

Komentari

Također ćemo pohraniti komentare ili recenzije, ako ih odlučite ostaviti.

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kupovina

Kada kupujete od nas, od vas ćemo tražiti da dajete podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, telefonski broj, podatke o plaćanju i opcionalne podatke o računu kao što su korisničko ime i zaporka. Koristit ćemo te podatke za svrhe, kao što su:

 • Slanje informacija o vašem računu i narudžbi
 • Odgovorite na zahtjeve, uključujući povrate i prigovore
 • Obrada plaćanja i sprječavanje prijevare
 • Postavite korisnički račun za našu trgovinu
 • Pridržavajte se svih zakonskih obveza koje imate, poput izračuna poreza
 • Poboljšajte ponudu vaše trgovine
 • Slanje marketinških poruka, ako ih odlučite primati

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ako ste napustili naše stranice slijedeći poveznicu na drugu web-stranicu, molimo vas da se upoznate s njihovim pravilima privatnosti i na koji način štite vaše osobne podatke.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

S kime dijelimo vaše podatke

Informacije koje se koriste za identifikaciju korisnika stranice su povjerljive. Ako ste uploadali sumnjiv sadržaj na web stranicu, podaci se mogu prenijeti na treće osobe u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Podatke koje ste pružili na stranici Agro-tržnica: ime i prezime i e-mail adresu prenosimo trećoj osobi kad koristite poruke Agro-tržnice (Mailgun) te kada vam šaljemo promotivne poruke (Mailchimp i MailPoet).

Pružatelji usluga i treće osobe obrađivat će osobne podatke temeljem uputa Agro-tržnice i u skladu s ovom Politikom i drugim mjerodavnim propisima (Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679, Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ovisno o obradi).

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Obično pohranjujemo informacije o vama dok god trebamo vaše podatke u svrhe za koje ih prikupljamo i upotrebljavamo, a nismo više zakonski obvezni da ih čuvamo. Na primjer, podatke o narudžbi pohranjujemo za porezne i računovodstvene svrhe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za naplatu i dostavu.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Brisanje osobnih podataka možete zatražiti pisanim putem slanjem elektroničke pošte na adresu [email protected].

Ako imate korisnički račun na Agro-tržnici zahtjev za zatvaranje računa možete zatražiti pisanim putem slanjem elektroničke pošte na adresu [email protected].

Po zaprimljenom zahtjevu za brisanje, potvrdit ćemo da smo primili vaš zahtjev i pokrenuti ćemo proceduru zatvaranja korisničkog računa i brisanja podataka. Neovlašten pokušaj zatvaranja računa i brisanja podataka možete zaustaviti u roku od 24 sata od kada ste primili obavijest, nakon tog razdoblja ograničit ćemo obradu vaših podataka i pokrenuti postupak brisanja.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Tko iz našeg tima ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dajete.

Administratori mogu pristupiti:

 • Informacijama o narudžbi poput onoga što je kupljeno, kada je kupljeno, gdje treba poslati, i
 • Informacijama o klijentima kao što su: vaše ime, adresa e-pošte i informacije o naplati i dostavi.

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi ispunili narudžbe, obradili povrate i pružali korisničku podršku.

Kako štitimo vaše podatke

Pazimo na zaštitu podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!