Konopljin protein 500g – 100% PRIRODNO

kn90.00
Dodaj u košaricu

Protein iz konoplje ima blago orašasti, neodređen okus, pa se lako miješa sa vodom, voćnim sokovima, a može se dodati u blenderu svježem ili smrznutom voću (banane, jagode, borovnice…) ili bilo kojem drugom sastojku po vašem izboru.

Proteini iz konoplje imaju još jednu veliku prednost, a tiče se ravnoteže kiseline i lužine u tijelu. Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Nema organa niti pojedinačne stanice našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti. Potpuno neutralan omjer kiselog i lužnatog je pH 7.0. Naš organizam se samoregulira te nastoji održavati stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na optimalnoj razini pH 7.4 , što znači da bi naše tijelo moralo uvijek biti blago lužnato. Proteini iz konoplje djeluju alkalno na tijelo, snižavajući opću kiselost organizma. Osim toga, upravo ta osobina konoplje je razlog zašto iza uzimanja proteina konoplje nitko nema efekt napuhavanja crijeva i neugodan zadah iz usta (česta posljedica uzimanja proteina drugog porijekla). Konzumacija proteina iz konoplje ima još nekoliko dobrobiti: za razliku od drugih vrsta proteina, protein iz konoplje bogat je esencijalnim masnim kiselinama omega 6 i omega 3, u omjeru 3:1 koji je idealan za apsorpciju u ljudsko tijelo. Time otpada potreba za uzimanjem drugih dodataka u prehrani koji osiguravaju potrebne omega kiseline.

Nadalje, žene vrlo često pate od slabokrvnosti (anemije uzrokovane manjkom željeza u krvi). Glavni simptomi slabokrvnosti su umor, osjećaj smanjene fizičke mogućnosti, poremećaj otpornosti itd. Proteini iz konoplje sadrži 18mg željeza na 100g proizvoda (preporučena dnevna doza željeza za žene iznosi 15mg, a za muškarce 10mg), što je izvrsna nadopuna redovnoj prehrani, a znamo da je željezo jedan od najvažnijih minerala u ljudskom organizmu!

Proteini se smatraju „kompletnima“ kada sadrže sve aminokiseline u količinama potrebnima ljudskom tijelu. Protein iz konoplje sadrži baš svih 21 aminokiselinu, uključivši i 8 esencijalnih koje ljudsko tijelo ne može samo kreirati, već ih se mora unijeti prehranom. 65% ukupnog sadržaja konopljinog proteina sačinjava protein edestin, koji je gotovo identičan globulinu koji se nalazi u ljudskoj krvi. Edestin se lako probavlja i, što je važno, izuzetno brzo apsorbira u mišiće. Edestin također ima jedinstvenu sposobnost da stimulira proizvodnju antitijela, što znači da uzimanjem proteina iz konoplje jačamo kompletan imunološki sistem.

Proteini su općenito poznati kao potencijalni alergeni jer se većinom proizvode iz soje (koja je danas najčešće GMO porijekla) ili iz mliječnih proizvoda koji su poznati izazivači alergijskih reakcija i na koje je ljudski organizam često netolerantan. Sa proteinima iz konoplje rezultati su znatno bolji – do sada nikada i nigdje nije prijavljena niti jedna alergija na sjemenke ili protein iz konoplje! Za razliku od soje, jaja, mlijeka ili kikirikija, protein iz konoplje je potpuno neutralan i primjenjiv i u prehrani alergičara i alergiji sklonih ljudi.

Recenzije

Nema recenzija još.