Salvia Eterično ulje smilja

kn235.00
Dodaj u košaricu

Ukratko o proizvodu

Eterično ulje smilja jedno je od najboljih ali i najcjenjenijih eteričnih ulja u cijelom svijetu. Razlog tome je vrlo mali postotak eteričnog ulja u biljci (tek 0,05-0,1%) zbog kojeg je potrebno sakupiti velike količine svježe biljke kako bi se dobila vrlo mala količina eteričnog ulja.

Eterično ulje smilja ima slatkast, slojevit i iznimno parfemski miris, blijedo žute ili crvenkaste je boje te veoma složenog kemijskog sastava. Vrlo je traženi sastojak u kozmetičkoj industriji gdje se koristi za izradu krema za suhu i osjetljivu kožu. Ulje smilja pokazalo se kao jedno od najučinkovitijih supstancija za tretiranje hematoma.

Neke od primjena

●  Tretiranje suhe, stare, osjetljive i umorne kože
●  Smirivanje raznih kožnih iritacija i upala kože
●  Zacjeljivanje rana, ožiljaka, ogrebotina
●  Zacjeljivanje edema i hematoma
●  Smiruje i regenerira upaljeno tkivo
●  Djeluje opuštajuće na mišiće i zglobove
●  Blagotvorno je i kod tretiranja popucalih kapilara, tromboze i ostalih tegoba krvožilnog

sustava
●  Olakšava iskašljavanje i izbacivanje sluzi tj. bronhijalnog sekreta, pogotovo iz dišnih

organa, stoga se posebno preporučuje za inhalaciju kod kroničnih upala dišnih

puteva
●  Osigurava lak san
●  Olakšava tegobe kroničnog umora
●  Djeluje opuštajuće na živčani sustav i pomaže kod oslobađanja od emocionalnih

blokada
●  Efikasan je antidepresiv
●  Uklanja anksioznost, razdražljivost, strahove i mentalne nemire

Uporaba

● Kod kožnih problema i raznih upala napravite mješavinu od 5-25% eteričnog ulja smilja i 75-95% biljnog ulja. Lagano utrljajte i umasirajte smjesu na površinu kože (npr. kod hematoma). Ako je potrebno, možete ga koristiti do nekoliko puta na dan. Započnite sa smjesom od 5% i postupno povećavajte snagu sve dok ne uočite dovoljnu djelotvornost no nemojte prelaziti 25%. Može se koristiti do 2 tjedna bez pauze.

●  Tretirajte gornje respiratorne infekcije i probleme s dišnim putevima udisanjem mirisa eteričnog ulja smilja izravno iz bočice. Također možete i utrljati smjesu sa 5% eteričnog ulja na prsa i vrat.
●  Za opuštanje živčanog sustava napravite mješavinu sa 5% eteričnog ulja smilja. Nježno umasirate smjesu na prsa, ramena i vrat ili tamo gdje imate oštećenje ili bol. Možete koristiti i aromaterapijsku difuziju kako bi ispunili prostor prirodnim mirisom smilja. Nakapajte svoj difuzer (npr. aroma lampice, ultrazvučni difuzer itd.) sa 5 do 10 kapi eteričnog ulja smilja.

Napomene i ostale informacije

Eterično ulje smilja nema neželjenih nuspojava, ali kao i mnoga eterična ulja, ono se ne preporučuje trudnicama i maloj djeci.

Upotreba čistog eteričnog ulja ne preporučuje se, već je potrebno miješanje s biljnim uljima (npr. maslinovim uljem). Ulja se miješaju do poželjne koncentracije kako bi ostala učinkovita, a da pritom ne izazivaju iritacije kože.

Preporučujemo da prije nego što počnete s dermalnim korištenjem prvo nanesete manju količinu na neupaljivo područje i pričekate barem nekoliko sati da provjerite imate li kakvih reakcija na koži. Svakako izbjegavajte kontakt s osjetljivim područjima kao što su oči jer može izazvati iritaciju.

 

Web: eterično ulje smilja

Recenzije

Nema recenzija još.